2020 m. birželio 22 d., pirmadienis

Autorių žodis



Mieli bičiuliai,

Su dideliu džiaugsmu norime pristatyti jums mūsų tinklaraštį „7 skraistės“, skirtą rytietiškiems šokiams, jų istorijai, dabarčiai ir viskam, kas yra susiję su šia meno šaka.

Kas mes, šio tinklaraščio autorės? Esame Jelena ir Jurga, daugiau kaip 17 metų šokame rytietiškus šokius studijoje „Orientalija“, vedame pamokas, seminarus, o taip pat pačios mokomės pas žymiausius šokėjus ir choreografus, studijuojame šio šokio istoriją ir kryptis.

Ką rasite mūsų tinklaraštyje? Įvairiausių straipsnių apie – ką gi daugiau? - rytietiškus šokius ir kultūrą, šiek tiek istorijos, šiek tiek muzikos, šiek tiek įdomybių.

Stengsimės, kad mūsų tinklaraštyje nebūtų nepatikrintos informacijos, gandų ir pletkų.

Kaip gimė mintis sukurti „7 skraistes“? Pastaruoju metu pastebėjome, kad nors rytietiški šokiai Lietuvoje tikrai nebe naujiena ir kiekvienas didesnis miestas turi savo studiją ar net kelias, vis tik tikros ir naudingos informacijos lietuvių kalba labai trūksta. Tai vienur, tai kitur pasigirsta įvairiausių ne itin pagrįstų teorijų apie tai, kas yra rytietiški (pilvo) šokiai. Tad mes norime pasidalinti per daugelį metų surinktomis žiniomis iš etnografinių studijų ir mokslinių straipsnių bei pačių sukaupta patirtimi.

Labai tikimės, kad mūsų tinklaraštis padės numesti paslapties skraistę nuo rytietiškų šokių, parodys juos tokius, kokie jie yra – daugialypiai, įvairiaspalviai, daugiakultūriniai – bei suteiks skaitytojoms (ir gal skaitytojams 😉) gilesnių žinių apie juos.

Malonaus skaitymo!

Jelena ir Jurga

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą